10.10.2020

}

Всяка събота

Crudl

Стартира второто издание на Робо Академия в Шумен

Период на провеждане: 10.10 - 28.11.2020 г.

Група Micro:bit – „ Роботика за начинаещи “ (5 – 6 клас)

В групата „Роботика за начинаещи“ участниците ще имат възможност да конструират робот на базата на платката Micro:bit. Ще се запознаят с различни сензори, как работят и какви задачи може да изпълнява робота.

Ще направят първи стъпки в света на програмирането и електрониката като развиват своето мислене и експериментират. Ще придобият уменията да решават проблеми и да работят в екип.

Група „Роботика с Ардуино“ (7 – 11 клас)

Участниците от група „Роботика с Ардуино“ ще надградят придобитите знания по програмиране и електроника като управляват робот „AlphaBot“. С помощта на сензорите на робота за близост и светлина ще създадат програми за преследване на линия, управление чрез Bluetooth през телефон и др.

Участниците ще придобият умения за запояване на основни електронни компоненти, създаване и проектиране на собствени електронни схеми.

Подробности за програмата на обучението на адрес в интернет: http://roboacademy.dx.am/register-for-academy.htmlhttp://www.integral.bg/edumarathon/

15.11.2019

}

10:30 – 19:00

Crudl

Проект „Световно образование“ в България

Шумен ще е домакин на ден на висшето образование в чужбина

В Шумен ще се проведе ден на висшето образование в чужбина в рамките на националната кампания Edumarathon, иницииранo от  проект „Световно образование“ в България.

На 15 ноември от от 10:30 до 19 ч. в CRUDL Academy  на бул. “Плиска” 36 в града професионални образователни консултанти ще представят последните тенденции и насоки, свързани с условия за прием в университетите в чужбина по време на срещи с ученици от 11 и 12 клас и техните родители.

Заинтересуваните ще се запознаят с конкретна информация за основните държави, предпочитани и нови специалности и условията, при които могат да реализират успешен прием в западен университет. Ще бъде засегната и актуалната тема „Образование по време на Брекзит“, свързана с многобройните въпроси на кандидатите да се обучават в британски университети.

Консултантите ще отговарят на индивидуални въпроси на посетителите и ще предоставят персонални решения според възрастта и интересите им. Учениците ще получат насоки и за по-добра професионална ориентация, като разширят знанията си за нови специалности на западните университети, свързани с перспективни професии и с гаранция за успешна кариера и реализация.

Според възрастта и нагласите, посетителите на Edumarathon ще получат и брошура с информация за кандидатстване по държави и най-големия каталог  за западни университети с информация за специалности и условия за прием, издаван в България.

Edumarathon е специализирано събитие на най-голямото международно изложение „Световно образование“ и се провежда в градовете, където се наблюдава ръст на кандидатите за обучение в чужбина.

Според организаторите през последните 5 години Шумен се нарежда сред градовете с траен ръст в броя на кандидатите в западни университети, като причина за това са елитните средни училища и гимназии в града и добрата класна и извънкласна подготовка на учениците по чужди езици, математика и литература.

Входът на Edumarathon в Шумен е свободен. Подробности за програмата на събитието на адрес в интернет: http://www.integral.bg/edumarathon/